پیشگیری و کنترل بیماری در مرغداری
پیشگیری و کنترل بیماری در مرغداری
بهترین راه پیشگیری از بیماری مدیریت خوب و واکسیناسیون است.
پروفیلاکسی بهداشتی: پرنده(های) آلوده را بلافاصله پس از تشخیص هر گونه علامت بالینی جدا کنید.پیشگیری و کنترل بیماری های طیور یکی از مهمترین عوامل سودآوری کسب و کار مرغداری است. برای جلوگیری از گسترش بیماری، کنترل جوندگان و حشرات، تمیز نگه داشتن ساختمان ها و دفع پرندگان مرده.
تأسیسات را به روش زیر تمیز و ضد عفونی کنید: همه پرندگان را از ساختمان خارج کنید. غذای قدیمی را تمیز کنید و تمام تجهیزات متحرک را بردارید. برای پیشگیری از بیماری در طیور تجاری، تولیدکننده باید به طور فعال یک برنامه ایمنی زیستی موثر/جامع را اجرا کند و سیستم ایمنی سالم و عملکردی را در مرغ حفظ کند.
#علل بیماری در طیور چیست؟بیماری های عفونی توسط ویروس ها، باکتری ها و قارچ ها ایجاد می شوند. بیماریهای انگلی توسط تک یاختهها، کرمها و انگلهای خارجی مانند کنهها، سیاهپشت و شپش ایجاد میشوند. عوامل عفونی که معمولاً به آنها "میکروب" گفته می شود، برای زنده ماندن از یک پرنده حساس به پرنده دیگر منتقل می شوند.
# بیماری پرندگان را چگونه کنترل می کنید؟
مراحل ساده زیر به جلوگیری از شیوع بیماری در پرندگان کمک می کند:به طور مرتب پرنده، حیاط مرغداری و تجهیزات کشاورزی خود را تمیز کنید.اجازه ندهید پرندگان شما با پرندگان وحشی مخلوط شوند.اجازه ندهید غذا و آب پرندگان شما توسط فضولات یا سایر فضولات حیوانی آلوده شود.
#بیوسکینیتی برای کنترل/پیشگیری از بیماریامنیت زیستی یک اصطلاح رایج صنعت طیور است که میتوان آن را به سادگی به عنوان «عقل آگاهانه» تعریف کرد. به این معنا که فرد درک اولیه ای از اصول انتقال بیماری ایجاد می کند و این دانش را با "عقل سلیم" خوب قدیمی ترکیب می کند.
#انتقال بیماری تقریباً 90 درصد از مواقع بیماری طیور توسط افراد آلوده، تجهیزات طیور و وسایل نقلیه مزرعه از یک مزرعه به مزرعه دیگر منتقل می شود.
#طول عمر ارگانیسم های بیماری
Down Time : شامل بازه زمانی بین گله های متوالی است که هیچ جوجه ای در محوطه وجود ندارد، به عنوان وسیله ای برای کاهش سطح ارگانیسم های بیماری در مرغداری ها استفاده شده است.
#خلاصه و نتیجه گیری یک برنامه پیشگیری از بیماری کافی برای یک عملیات سودآور تجاری طیور ضروری است. بیماری های مزمن می توانند کارایی را کاهش داده و هزینه ها را افزایش دهند. اگرچه یک برنامه پیشگیری از بیماری ممکن است بازده فوری سرمایه گذاری را نشان ندهد، اما در بلندمدت سودآور خواهد بود. بهداشت نامناسب نیز می تواند باعث مشکلات بیماری شود.
هر زمان که ممکن است "همه داخل، همه بیرون" را با گله ها تمرین کنید. تمیز کردن و ضد عفونی کردن کامل بین گله ها به کاهش شیوع کمک می کند. یک دوره استراحت (حداقل دو هفته) را در برنامه گله خود بگنجانید. تکنیک های مدیریتی مناسب را حفظ کنید که به پرندگان استرس وارد نشود. تهویه خوب، بستر خشک و دمای مناسب شرایطی را برای سلامتی خوب فراهم میکند."